Quintessence

XI. pálinka- és párlatverseny

Quintessence Competition
Az év első pálinkaversenye

Kedves Pálinkabarátaink!

A „XI. QUINTESSENCE – 2020 Pálinka és Párlatverseny” 2020. január 7-ei nevezési határidővel való versenykiírásának és szabályzatának megjelenését október 14-ére terveztük. A pálinkaversenyekkel kapcsolatos számos jogszabályi hézagokkal terhes kérdésben még várjuk a NAV-tól kért állásfoglalást, ezért ezt még nem tudjuk teljesíteni. Amint a kért állásfoglalás megérkezik, közzétesszük a komplett versenyszabályzatot és kiírást.
Addig is álljon itt a korábbi évekhez képest újszerű, előremutató, jelentős és komoly változásokkal a legnagyobb érdeklődésre számott tartó, a fődíjakért folyó verseny új alapfeltételrendszere.

Részlet a versenyszabályzatból:

„- A nevezési mintaszám tetszőleges, de a meghírdetett fődíjakért folyó versenybe (legjobb kereskedelmi főzde, legjobb bérfőzető, legjobb magánfőző) csak a tíz legjobb eredmény számít bele, a következők szerint:
- Alkategóriánként bármely mintaszám nevezése elfogadott, de azokból alkategóriánként csak a legjobb, maximum 1‒1 (egy-egy) termék eredménye számít bele a fődíjakért folytatott versenybe.
- A tíz beszámítandó mintából kötelező nevezni minimum egy tételt a 2. Csonthéjasok kategóriában vagy a 2.3 Kajszibarack vagy a 2.7 Szilva alketegóriába. Az előbbin felül a tíz beszámítandó mintából kötelező nevezni minimum egy tételt az 1. Almatermésűek kategóriában vagy az 1.1 Alma vagy az 1.2. Birs vagy az 1.5. Vilmoskörte alketegóriába.

Az előbbieken felül kötelező nevezni minimum egy tételt a 4. Szőlő vagy a 6. Gyűjtött erdei vagy vadon termők és egyéb gyümölcsök kategória tetszőleges alkategóriájába. (Ezek azok a gyümölcsök, melyeket a fogyasztók szélesebb köre ismer, a kereskedelmi értékesítési számok, a fogyasztói szokások és a versenyeken való magasabb nevezési számok felülreprezentálnak.)”



„A pálinkabálon és versenyen való részvétel olyan volt, mint lepárlás után megkóstolni a várva várt nedűt. „Mindig várom a nagy csodát”, most is vártuk és nem csak vártuk, de meg is jött, nem csak szerény eredményeink miatt, de a színvonalas lebonyolítás és körítés miatt is!” – Müller Gábor, Onga –
„Először neveztem a pálinkaversenyre. Számomra ez egy nagyon nagy lépés volt. Csak kisebb versenyeken szoktam indulni. Én csak hobbi szinten foglalkozom a pálinkával. Azért sikerült egy aranyat és egy bronz helyezést elhoznom. Számomra az derült ki, hogy tényleg a minőségi pálinkák kerültek a dobogóra. Szerintem egy nagyon jó és korrekt verseny volt. A helyszín pedig ‒ a Palotaszálló ‒ teljesen felüdülés volt. 2003-ban voltam itt utoljára nászúton! Összegezve az egész rendezvény nagyon jó volt. Remélem jövő évben is el tudunk menni!” – Horváth Krisztián, Celldömölk –
„Számomra mitől is értékes egy verseny? Attól, hogy az adatokat diszkréten kezeli, munkáját függetlenül végzi, szakmai háttere által a végeredmény, valamint az értékelés segíti munkámat, továbbá cégünk marketingtevékenységébe, a verseny szakmai elismertsége által, hasznosan be tudjuk illeszteni. Ez alapján választjuk ki, hogy pálinkáinkkal melyik megmérettetésre nevezünk. Véleményem szerint ez a verseny az, ami jelenleg Magyarországon szakmai elvárásaimnak megfelel.” – Vértes Tibor (Agárdi Pálinkafőzde) –
„Erdélyből, Székelyudvarhelyről neveztünk be idén első alkalommal a Quintessence Competition pálinkaversenyre. Felemelő érzés ilyen rangos megmérettetésen versenyezni, gratulálunk a szervezőknek a nemzetközi hírnevű, a pálinka eleganciájához illő, festői környezetben megszervezett eseményért. Díjnyertes pálinkáink elismerést és büszkeséget jelentenek, gazdagítva a székelyföldi pálinkák hírnevét.” – Szőcs Melinda, Székelyudvarhely –
„Jó pálinkád van? Büszkén kínálod barátaidnak? Gyere, mutasd meg nekünk is! Nevezd be az ország legszínvonalasabb és legszakmaiabb versenyére, ahol hazánk legkiválóbb főzőmestereivel és bírálóival alkotunk véleményt róla. Segítve ezzel, hogy a későbbiekben is nemes italaid legyenek!” – Nyilasi Béla (Mámor Pálinkaház, főzőmestere) –
„Jó pálinkát már sokan tudnak (tudunk) főzni idehaza! De jó versenyt rendezni, azt még csak nagyon kevesen. Ezért is fordulhatott elő az elmúlt pár esztendőben, hogy a nevesebb honi pálinkás cégek nemzetközi versenyeken keresték pálinkáik dicsőségét. Az Ongai Pálinkaverseny ezt hivatott megváltoztatni a maga eredetiségével, őszinteségével és szervezettségével. Találkozzunk idén is Ongán, a PÁLINKAVERSENYEN!” – Nagy Árpád (Árpád Pálinka) –
„Nagyon jól szervezett, korrekt, áttekinthető, pontos és profi háttérmunkával alátámasztott a bírálat, amit egy speciálisan erre fejlesztett szoftver segít. Nincs lehetőség, és nincsenek érdekek a pálinkák eredményeinek befolyásolására. A lehető legjobb szakmai háttérrel rendelkezik, ahol világszinten is az élvonalba tartozó know-how befektetésével felépített, folyamatosan fejlesztett bíráló rendszerrel, a legjobb szakemberek értékelik a benevezett mintákat. A gyönyörű, ünnepélyes díjátadó keretében egy életre szóló élmény a nyereményeket átvenni. Röviden: minden szempontból a közép-kelet európai régió kimagaslóan legjobb párlat versenye!” – Lovassy György (Pálinka-technológiák) –
„2013/14-ben a Potio Nobilis cég négy országban (Magyarország, Ausztria, Szerbia és Szlovákia) versenyeztette a pálinkáit. Magyarországon a gyulai, a keceli és az ongai versenyeken. Az ausztriai verseny kivételével volt szerencsém a bírálatokban is részt venni. Bátran merem állítani, hogy az ongai verseny a bírálatszervezésben és minőségben, a díjazásban és a díjkiosztó gála szervezettségében, a helyválasztásában ma a Kárpát-medence legrangosabb versenye számomra.” – Dezső Tibor (Potio Nobilis – Erdély, Románia) –
„Az Önök által szervezett pálinkaverseny szervezését, lebonyolítását ‒ amennyire megtapasztaltam – teljesen korrektül, abszolút fair módon végezték. A nevezési díjról a számlát és a bírálati lapot korrekt módon megkaptam. A versenyfelhívást időben eljuttatták hozzám, melyeket ezúton is köszönök. A versenyszervezéssel kapcsolatban megfontolásra javasolnám, hogy a későbbiek során NE MINTÁNKÉNT, hanem NEVEZŐNKÉNT kérjenek a nevezési díjat, mert – úgy vélem – ezáltal több mintával is neveznének versenyükön. Ez azonban csupán az én szubjektív véleményem nyilván, ezt Önök jobban látják.” – Varga Attila, Szombathely –

Ismét rekord!

2019. January 9.

A Quintessence X. (jubileumi) Pálinka- és Párlatversenyre összesen 2006 nevezés érkezett 5 országból. A pálinkák és párlatok értékelésére január 13 és 15 között kerül sor Ongán.

Rekord a javából!

2018. January 5.

A IX. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny hivatalos nevezési száma még nincs meg, de jóval 1700 feletti nevezett tétellel kell a szakértő értékelő/bíráló zsűrinek megbirkózni. Rekord a javából!!! Köszönjük a bizalmat, köszönjük mindazoknak, akik  neveztek határon innen és túl!

További hírek

Fő támogatók



Kiemelt támogatók

További támogatóink

Alexander Pálinkaház - Szentes, Aradi Péter - Siófok, Ari András - Balatonalmádi, Árpád Pálinka - Békéscsaba, Üszögh Lajos - Miskolc, Észak-Magyarország (napilap) - https://www.eszak.hu/, Balogh Krisztián - Szár, Bau-Konténer Kft., Bíbor Fotólabor - Miskolc, Bükkaranyosi Pálinka Kft., Bozó Burkolat, BUMA Machinery Kft. - Vác, By Line Kft. - Siófok, Dúl Udó Endre - Budapest, Domán Csaba - Egyek, Dr. Lunczer János - Érmihályfalva, EURO-ABLAK THERM Kft., Farkas László - Onga, Fermentum Kft., Fireplace, FPS webügynökség - Miskolc, Gépész Generál Kft., Góliát-Bulding Kft. - Forró, Görgey Artúr Általános Iskola és AMI, Gong Pálinkaház - Deszk, Gyulai Pálinka Manufaktúra, Hámori és Társa Kft. - Miskolc, Hollókő Község Önkormányzata, Hornung Zoltán - Gyula, Hunguest Hotel Palota Lillafüred, Ingeo Kft. - Vác, JRG Kft. - Szerencs, K & V 94 Bt. - Csákvár, Krisz-Kraksz Papírbolt - Putnok, Lakatos Tibor - Mór, Lovassy Pálinka-Technológiák, Lunczer Pálinkaház Kft., Márton és Lányai - Györköny, Mediatus Bt., Mikef Minőségi Zöldség-Gyümölcs és Feldolgozó Kft., Miskolci Likőrgyár Zrt. - Miskolc, Nagy Fólia Kft. - Sajóörös, Nyakas Pince Zrt. - Tök, Onga Kavics Kft., Online fotótanfolyam, Palinca Jamy - Székelyudvarhely, Palm Bt. - Balatonőszöd, Pálinkapatak Kft., Pennarello Kft., Perfectum Pálinka Manufaktúra Kft., Potio Nobilis, Pucsok Sándor tiszadadai pálinkafőzdéje, RAVEN INVEST Kft. - Tiszaújváros, Sápex Duett Kft. - Debrecen, Sáppusztai Pálinka, Steel-Vent Eger Kft., Szerencs-Mezőkövesd Térségi Gyümölcs- és Szőlőtermelői, Értékesítő és Feldolgozó Szövetkezet, Teski Zoltán - Budapest, Urszin László - Onga, Vörös Tibor - Seregélyes, Vela Pékség - Nyíregyháza, Zimek Pálinka Manufaktúra - Zamárdi, Zora Apartman - Eger, Zsoldos Pálinka Manufaktúra - Tiszaföldvár