Quintessence

VIII. pálinkaverseny

Quintessence Competition
Az év első pálinkaversenye


Quintessence – 2016
A Pálinka Világa

Quintessence – 2016 A Pálinka Világa c. könyv megjelenésével egy küllemében és tartalmában is elegáns, igényes, szakmailag megalapozott újszerű könyvsorozat indul el önálló útján. A „Quintessence Pálinkás Könyvek” reményeink szerint a jövőben is minden évben megújulva, bővülve, idővel tematizálva hozzájárulnak a pálinkakultúra sokirányú fejlődéséhez.

Jelen ‒ múlt ‒ jövő! A könyv e három fejezet mentén tagolódik: I. Gyökerek ‒ múlt, II. Értékek – jelen, III. Lehetőségek – jövő.


A kötet sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepélyes könyvbemutatójára 2016. december 7-én, Budapesten kerül sor a KönyvBár & Étteremben, melyet követ egy miskolci és ongai nyilvános átadó. Országos terjesztésben a könyv 5800 Ft áron lesz kapható. Aki a hivatalos könyvbemutatóig megrendeli a kötetet, arra előjegyez, az 20%-os kedvezménnyel, 4500 Ft-os bevezető áron juthat hozzá. A pálinka szerelmeseinek kitűnő ajándék karácsonyra!

Előjegyzés, megrendelés az okeonga@upcmail.hu vagy a oke.quintessence@gmail.com e-mail címen lehetséges a megrendelő nevének és címének, elérhetőségének feltüntetésével.

„Számomra mitől is értékes egy verseny? Attól, hogy az adatokat diszkréten kezeli, munkáját függetlenül végzi, szakmai háttere által a végeredmény, valamint az értékelés segíti munkámat, továbbá cégünk marketingtevékenységébe, a verseny szakmai elismertsége által, hasznosan be tudjuk illeszteni. Ez alapján választjuk ki, hogy pálinkáinkkal melyik megmérettetésre nevezünk. Véleményem szerint ez a verseny az, ami jelenleg Magyarországon szakmai elvárásaimnak megfelel.” – Vértes Tibor (Agárdi Pálinkafőzde) –
„Jó pálinkád van? Büszkén kínálod barátaidnak? Gyere, mutasd meg nekünk is! Nevezd be az ország legszínvonalasabb és legszakmaiabb versenyére, ahol hazánk legkiválóbb főzőmestereivel és bírálóival alkotunk véleményt róla. Segítve ezzel, hogy a későbbiekben is nemes italaid legyenek!” – Nyilasi Béla (Mámor Pálinkaház, főzőmestere) –
„Az Önök által szervezett pálinkaverseny szervezését, lebonyolítását ‒ amennyire megtapasztaltam – teljesen korrektül, abszolút fair módon végezték. A nevezési díjról a számlát és a bírálati lapot korrekt módon megkaptam. A versenyfelhívást időben eljuttatták hozzám, melyeket ezúton is köszönök. A versenyszervezéssel kapcsolatban megfontolásra javasolnám, hogy a későbbiek során NE MINTÁNKÉNT, hanem NEVEZŐNKÉNT kérjenek a nevezési díjat, mert – úgy vélem – ezáltal több mintával is neveznének versenyükön. Ez azonban csupán az én szubjektív véleményem nyilván, ezt Önök jobban látják.” – Varga Attila, Szombathely –
„A pálinkabálon és versenyen való részvétel olyan volt, mint lepárlás után megkóstolni a várva várt nedűt. „Mindig várom a nagy csodát”, most is vártuk és nem csak vártuk, de meg is jött, nem csak szerény eredményeink miatt, de a színvonalas lebonyolítás és körítés miatt is!” – Müller Gábor, Onga –
„Erdélyből, Székelyudvarhelyről neveztünk be idén első alkalommal a Quintessence Competition pálinkaversenyre. Felemelő érzés ilyen rangos megmérettetésen versenyezni, gratulálunk a szervezőknek a nemzetközi hírnevű, a pálinka eleganciájához illő, festői környezetben megszervezett eseményért. Díjnyertes pálinkáink elismerést és büszkeséget jelentenek, gazdagítva a székelyföldi pálinkák hírnevét.” – Szőcs Melinda, Székelyudvarhely –
„2013/14-ben a Potio Nobilis cég négy országban (Magyarország, Ausztria, Szerbia és Szlovákia) versenyeztette a pálinkáit. Magyarországon a gyulai, a keceli és az ongai versenyeken. Az ausztriai verseny kivételével volt szerencsém a bírálatokban is részt venni. Bátran merem állítani, hogy az ongai verseny a bírálatszervezésben és minőségben, a díjazásban és a díjkiosztó gála szervezettségében, a helyválasztásában ma a Kárpát-medence legrangosabb versenye számomra.” – Dezső Tibor (Potio Nobilis – Erdély, Románia) –
„Nagyon jól szervezett, korrekt, áttekinthető, pontos és profi háttérmunkával alátámasztott a bírálat, amit egy speciálisan erre fejlesztett szoftver segít. Nincs lehetőség, és nincsenek érdekek a pálinkák eredményeinek befolyásolására. A lehető legjobb szakmai háttérrel rendelkezik, ahol világszinten is az élvonalba tartozó know-how befektetésével felépített, folyamatosan fejlesztett bíráló rendszerrel, a legjobb szakemberek értékelik a benevezett mintákat. A gyönyörű, ünnepélyes díjátadó keretében egy életre szóló élmény a nyereményeket átvenni. Röviden: minden szempontból a közép-kelet európai régió kimagaslóan legjobb párlat versenye!” – Lovassy György (Pálinka-technológiák) –
„Jó pálinkát már sokan tudnak (tudunk) főzni idehaza! De jó versenyt rendezni, azt még csak nagyon kevesen. Ezért is fordulhatott elő az elmúlt pár esztendőben, hogy a nevesebb honi pálinkás cégek nemzetközi versenyeken keresték pálinkáik dicsőségét. Az Ongai Pálinkaverseny ezt hivatott megváltoztatni a maga eredetiségével, őszinteségével és szervezettségével. Találkozzunk idén is Ongán, a PÁLINKAVERSENYEN!” – Nagy Árpád (Árpád Pálinka) –
„Először neveztem a pálinkaversenyre. Számomra ez egy nagyon nagy lépés volt. Csak kisebb versenyeken szoktam indulni. Én csak hobbi szinten foglalkozom a pálinkával. Azért sikerült egy aranyat és egy bronz helyezést elhoznom. Számomra az derült ki, hogy tényleg a minőségi pálinkák kerültek a dobogóra. Szerintem egy nagyon jó és korrekt verseny volt. A helyszín pedig ‒ a Palotaszálló ‒ teljesen felüdülés volt. 2003-ban voltam itt utoljára nászúton! Összegezve az egész rendezvény nagyon jó volt. Remélem jövő évben is el tudunk menni!” – Horváth Krisztián, Celldömölk –

További hírek

További támogatóink

Aba-Szer Fémbútor Kft., Absolventum Kft., Alpozó Ker Kft., Aradi Péter - Siófok, Aranygombos Fogadó - Telkibánya, Ari András - Balatonalmádi, Árpád Pálinka - Békéscsaba, Üszög Lajos, Üszögh Lajos - Miskolc, Épszer Zrt., Észak-Magyarország, BAU Systeme 92 Kft., Bau-Konténer Kft., Bíbor-Fehér FOTÓ - Miskolc, Bükkaranyosi Pálinka Kft., Berzi Farm - Pata Tanya, Bolyhos Pálinka, Bozó Burkolat, Bus-Hús, Czetis Ház, Dúl Udó Endre - Budapest, Ecomissio Kft., EURO-ABLAK THERM Kft., Farkas László - Onga, Fermentum Kft., Fireplace, FKS Technika Kft., Gépész Generál Kft., Görgey Artúr Általános Iskola és AMI, Gramalpin Kft., Gyümölcspárlat Bt. Tuzsér, Gyulai Pálinka Manufaktúra, Hanti Tamás - Monor, Hámori és Társa Kft., Héra - Duo Kft., Hús Depó Kft., Húscentrum Kft, Hernádvölgyi Kft., Hollókő Község Önkormányzata, Hornung Zoltán - Gyula, Hunguest Hotel Palota Lillafüred, Interex-Waga Kft., JRG Kft. - Szerencs, K & V 94 Bt. - Csákvár, KönyvBár és Étterem - Budapest, Kisberácz Pálinka, Komplex Management 2020 Kft., Kovács Győző, Kukola László - Miskolc, Lakatos Tibor - Mór, Lovassy Pálinka-Technológiák, Lunczer Pálinkaház Kft., Marsteel Zeamano, Mámor Pálinkaház Kft., Márton és Lányai - Györköny, Mediatus Bt., Middle Course Kft., Mika Gábor ev., Mikef Minőségi Zöldség-Gyümölcs és Feldolgozó Kft., Mikulányi és Fia Bt. - Miskolc, Mizsik Földgéptechnika, Nánási Pál fotóművész, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, Next Unio Magyarország Kft., Nobilis Pálinka, Nyilasi Béla - Sajópetri, Onga Kavics Kft., Online fotótanfolyam, P-Kolor Építőipari Kft., Pataki Attila - Csákberény, Pálinkapatak Kft., Pennarello Kft., Perfectum Pálinka Manufaktúra Kft., Polgári Kft., Potio Nobilis, Pucsok Sándor tiszadadai pálinkafőzdéje, Sascamion Kft., Sáppusztai Pálinka, Schiszler Pálinka, Steel-Vent Eger Kft., Szőcs Rezső & Szőcs Melinda - Székelyudvarhely, SZELENCE Képviseleti Kft. - Vác, Szerencs-Mezőkövesd Térségi Gyümölcs- és Szőlőtermelői, Értékesítő és Feldolgozó Szövetkezet, Tóth Tibor - Onga, Török és Társa Bt., Tisza Automotive Kft., Urszin László - Onga, USB Energy Drink, Vértes Tibor - Agárd, Vörös Tibor - Seregélyes, Vela Pékség - Nyíregyháza, Weinberg Kft., Zsindelyes Pálinkafőzde