Quintessence

X. pálinkaverseny

Quintessence Competition
Az év első pálinkaversenye


Meghívó a Quintessence – 2018 A Pálinka Világa című könyv könyvbemutatójára

Kedves Barátunk/Vendégünk!

Szeretettel várjuk a napokban megjelenő Quintessence – 2018 A Pálinka Világa című könyv bemutatójára.

A Gyökerek ‒ múlt fejezetben olyan forrásokat válogattunk össze, amelyek szorosan kapcsolódnak a XIX‒XX. század fordulójának pálinkafőző berendezéseihez, szokásaihoz.

Az Értékek – jelen fejezetben a 2018. évi Quintessence Pálinkaverseny aranyérmes kereskedelmi tételét mutatjuk be ‒ magyar és angol nyelven.

A Lehetőségek – jövő fejezetben a 2016-ban megjelent fahordós érlelésről szóló tanulmány második részében az érlelés konkrét kutatási eredményeiről tájékozódhatnak a tisztelt olvasók. A fejezet másik tanulmánya a csonthéjas gyümölcsökből készített pálinkák legalapvetőbb fajtasajátosságait veszi számba, kitérve a versenyeken legtöbbször nevezett fajtatiszta pálinkák egyedi jellemzőire is.


Helyszín: Görgey A. Ált. Iskola és AMI (III. sz. épület - média terem)
Időpont: 2018. december 12., szerda 18.00 óra
A könyvet bemutatja: Takács László szerkesztő, az ongai Quintessence Pálinka- és Párlatverseny versenyigazgatója.

(A bemutatón lehetőség lesz kedvezményes (4500 Ft-os) áron megvásárolni a kötetet, illetve a korábbi évek könyvei is hozzáférhetőek.)

Ajánló és mintaoldalak

„A pálinkabálon és versenyen való részvétel olyan volt, mint lepárlás után megkóstolni a várva várt nedűt. „Mindig várom a nagy csodát”, most is vártuk és nem csak vártuk, de meg is jött, nem csak szerény eredményeink miatt, de a színvonalas lebonyolítás és körítés miatt is!” – Müller Gábor, Onga –
„2013/14-ben a Potio Nobilis cég négy országban (Magyarország, Ausztria, Szerbia és Szlovákia) versenyeztette a pálinkáit. Magyarországon a gyulai, a keceli és az ongai versenyeken. Az ausztriai verseny kivételével volt szerencsém a bírálatokban is részt venni. Bátran merem állítani, hogy az ongai verseny a bírálatszervezésben és minőségben, a díjazásban és a díjkiosztó gála szervezettségében, a helyválasztásában ma a Kárpát-medence legrangosabb versenye számomra.” – Dezső Tibor (Potio Nobilis – Erdély, Románia) –
„Először neveztem a pálinkaversenyre. Számomra ez egy nagyon nagy lépés volt. Csak kisebb versenyeken szoktam indulni. Én csak hobbi szinten foglalkozom a pálinkával. Azért sikerült egy aranyat és egy bronz helyezést elhoznom. Számomra az derült ki, hogy tényleg a minőségi pálinkák kerültek a dobogóra. Szerintem egy nagyon jó és korrekt verseny volt. A helyszín pedig ‒ a Palotaszálló ‒ teljesen felüdülés volt. 2003-ban voltam itt utoljára nászúton! Összegezve az egész rendezvény nagyon jó volt. Remélem jövő évben is el tudunk menni!” – Horváth Krisztián, Celldömölk –
„Számomra mitől is értékes egy verseny? Attól, hogy az adatokat diszkréten kezeli, munkáját függetlenül végzi, szakmai háttere által a végeredmény, valamint az értékelés segíti munkámat, továbbá cégünk marketingtevékenységébe, a verseny szakmai elismertsége által, hasznosan be tudjuk illeszteni. Ez alapján választjuk ki, hogy pálinkáinkkal melyik megmérettetésre nevezünk. Véleményem szerint ez a verseny az, ami jelenleg Magyarországon szakmai elvárásaimnak megfelel.” – Vértes Tibor (Agárdi Pálinkafőzde) –
„Nagyon jól szervezett, korrekt, áttekinthető, pontos és profi háttérmunkával alátámasztott a bírálat, amit egy speciálisan erre fejlesztett szoftver segít. Nincs lehetőség, és nincsenek érdekek a pálinkák eredményeinek befolyásolására. A lehető legjobb szakmai háttérrel rendelkezik, ahol világszinten is az élvonalba tartozó know-how befektetésével felépített, folyamatosan fejlesztett bíráló rendszerrel, a legjobb szakemberek értékelik a benevezett mintákat. A gyönyörű, ünnepélyes díjátadó keretében egy életre szóló élmény a nyereményeket átvenni. Röviden: minden szempontból a közép-kelet európai régió kimagaslóan legjobb párlat versenye!” – Lovassy György (Pálinka-technológiák) –
„Jó pálinkád van? Büszkén kínálod barátaidnak? Gyere, mutasd meg nekünk is! Nevezd be az ország legszínvonalasabb és legszakmaiabb versenyére, ahol hazánk legkiválóbb főzőmestereivel és bírálóival alkotunk véleményt róla. Segítve ezzel, hogy a későbbiekben is nemes italaid legyenek!” – Nyilasi Béla (Mámor Pálinkaház, főzőmestere) –
„Az Önök által szervezett pálinkaverseny szervezését, lebonyolítását ‒ amennyire megtapasztaltam – teljesen korrektül, abszolút fair módon végezték. A nevezési díjról a számlát és a bírálati lapot korrekt módon megkaptam. A versenyfelhívást időben eljuttatták hozzám, melyeket ezúton is köszönök. A versenyszervezéssel kapcsolatban megfontolásra javasolnám, hogy a későbbiek során NE MINTÁNKÉNT, hanem NEVEZŐNKÉNT kérjenek a nevezési díjat, mert – úgy vélem – ezáltal több mintával is neveznének versenyükön. Ez azonban csupán az én szubjektív véleményem nyilván, ezt Önök jobban látják.” – Varga Attila, Szombathely –
„Erdélyből, Székelyudvarhelyről neveztünk be idén első alkalommal a Quintessence Competition pálinkaversenyre. Felemelő érzés ilyen rangos megmérettetésen versenyezni, gratulálunk a szervezőknek a nemzetközi hírnevű, a pálinka eleganciájához illő, festői környezetben megszervezett eseményért. Díjnyertes pálinkáink elismerést és büszkeséget jelentenek, gazdagítva a székelyföldi pálinkák hírnevét.” – Szőcs Melinda, Székelyudvarhely –
„Jó pálinkát már sokan tudnak (tudunk) főzni idehaza! De jó versenyt rendezni, azt még csak nagyon kevesen. Ezért is fordulhatott elő az elmúlt pár esztendőben, hogy a nevesebb honi pálinkás cégek nemzetközi versenyeken keresték pálinkáik dicsőségét. Az Ongai Pálinkaverseny ezt hivatott megváltoztatni a maga eredetiségével, őszinteségével és szervezettségével. Találkozzunk idén is Ongán, a PÁLINKAVERSENYEN!” – Nagy Árpád (Árpád Pálinka) –

További hírek

Fő támogatók



Kiemelt támogatók

További támogatóink

Alexander Pálinkaház - Szentes, Alpozó Ker Kft., Aranygombos Fogadó - Telkibánya, Ari András - Balatonalmádi, Árpád Pálinka - Békéscsaba, Üszögh Lajos - Miskolc, Üszögh Lajos - Miskolc, Észak-Magyarország, BAU Systeme 92 Kft., Bau-Konténer Kft., Bau-Systeme 92 Kft., Bíbor-Fehér FOTÓ - Miskolc, Bükkaranyosi Pálinka Kft., Bolyhos Pálinka, Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara - Miskolc, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat - Miskolc, Borsza-Vill Kft. - Vác, Bozó Burkolat, Bus-Hús, Czetis Ház, Domán Csaba - Egyek, Ecomissio Kft., Elmű-ÉMÁSZ, EURO-ABLAK THERM Kft., Farkas László - Onga, Fermentum Kft., Fireplace, FKS Technika Kft., FPS webügynökség - Miskolc, Gépész Generál Kft., Görgey Artúr Általános Iskola és AMI, GK-Profil Bt. - Onga, Gyümölcspárlat Bt. Tuzsér, Gyulai Pálinka Manufaktúra, Hanti Tamás - Monor, Hámori és Társa Kft., Héra - Duo Kft., Hegedűs Móni - Budapest, Hollókő Község Önkormányzata, Hornung Zoltán - Gyula, Hunguest Hotel Palota Lillafüred, Interex-Waga Kft., JRG Kft. - Szerencs, K & V 94 Bt. - Csákvár, Kisberácz Pálinka, Lakatos Tibor - Mór, Lovassy Pálinka-Technológiák, Lunczer Pálinkaház Kft., Mámor Pálinkaház Kft., Márton és Lányai - Györköny, Mediatus Bt., Mento Kft. - Miskolc, Mikef Minőségi Zöldség-Gyümölcs és Feldolgozó Kft., MVM partner Zrt., Nyilasi Béla - Sajópetri, Omega System Hungary Zrt. - Solymár, Onga Kavics Kft., Online fotótanfolyam, P-Kolor Építőipari Kft., Palinca Jany - Székelyudvarhely, Palm Bt. - Balatonőszöd, Pataki Attila - Csákberény, Pálinkapatak Kft., Pennarello Kft., Potio Nobilis, Pucsok Sándor tiszadadai pálinkafőzdéje, Sascamion Kft., Sápex Duett Kft. - Debrecen, Sáppusztai Pálinka, Steel-Vent Eger Kft., SZELENCE Képviseleti Kft. - Vác, Szerencs-Mezőkövesd Térségi Gyümölcs- és Szőlőtermelői, Értékesítő és Feldolgozó Szövetkezet, Szerencsi Gyümölcslé Manufaktúra - Szerencs, Tisza Automotive Kft., Urszin László - Onga, Vértes Tibor - Agárd, Weinberg Kft., Zimek Pálinka Manufaktúra - Zamárdi, Zora Apartman - Eger, Zsoldos Pálinka Manufaktúra - Tiszaföldvár

Meghívó a Quintessence – 2018 A Pálinka Világa című könyv könyvbemutatójára

 

Kedves Barátunk/Vendégünk!

Szeretettel várjuk a napokban megjelenő  Quintessence – 2018 A Pálinka Világa című könyv bemutatójára.

A Gyökerek ‒ múlt fejezetben olyan forrásokat válogattunk össze, amelyek szorosan kapcsolódnak a XIX‒XX. század fordulójának pálinkafőző berendezéseihez, szokásaihoz.

Az Értékek – jelen fejezetben a 2018. évi Quintessence Pálinkaverseny aranyérmes kereskedelmi tételét mutatjuk be ‒ magyar és angol nyelven.

A Lehetőségek – jövő fejezetben a 2016-ban megjelent fahordós érlelésről szóló tanulmány második részében az érlelés konkrét kutatási eredményeiről tájékozódhatnak a tisztelt olvasók. A fejezet másik tanulmánya a csonthéjas gyümölcsökből készített pálinkák legalapvetőbb fajtasajátosságait veszi számba, kitérve a versenyeken legtöbbször nevezett fajtatiszta pálinkák egyedi jellemzőire is.

 

Helyszín: Görgey A. Ált. Iskola és AMI (III. sz. épület - média terem)
Időpont: 2018. december 12., szerda 18.00 óra
A könyvet bemutatja: Takács László szerkesztő, az ongai Quintessence Pálinka- és Párlatverseny versenyigazgatója.

(A bemutatón lehetőség lesz kedvezményes (4500 Ft-os) áron megvásárolni a kötetet, illetve a korábbi évek könyvei is hozzáférhetőek.)