QUINTESSENCE COMPETITION
X. 90 órás pálinka- és párlatértékelő/bíráló tréningsorozat
(A fajtatiszta pálinkák és párlatok érzékszervi sajátosságai)
Onga, 2023. március - június
2023. március 24-én indul a QUINTESSENCE COMPETITION X. 90 órás Pálinka- és párlatértékelő/bíráló tréningsorozata. (A korábbi évek tréningjétől eltérően 10 órával növeltük a képzés össz. óraszámát.)
Helyszín: Görgey Artúr Általános Iskola és AMI 3. sz. épületének média terme (3562 Onga, Görgey u. 2.)
A képzések időpontjai és tematikája:
- 1. nap: március 24. péntek (Előadó: Lovassy György)
Téma: Fajta tiszta almák, vadalmák, naspolyák - 2. nap: március 25. szombat (Előadó: Takács László)
Téma: A pálinka érzékszervi bírálatatának alapjai, bírálati rendszerek felépítése, párlathibák, keletkezésük, ismertető jegyeik, „hibák” azonosítása. Fajtatiszta körték, Vilmoskörték, vadkörték - 3. nap: április 14. péntek (Előadó: Nyilasi Béla)
Téma: Fajtatiszta szőlők, törkölyök - 4. nap: április 15. szombat (Előadó: Takács László)
Téma: Bogyósok, erdei és vadontermők 1. - 5. nap: április 28. péntek (Előadó: Lovassy György)
Téma: Borpárlatok, seprők, „életstílus párlatok” (gin, bitters, grappa, rum, vodka, whisky, likőr stb.) - 6. nap: április 29. szombat (Előadó: Takács László)
Téma: Bogyósok, erdei és vadontermők 2. - 7. nap: május 12. péntek (Előadó: Vértes Tibor)
Téma: Fajtatiszta szilvák - 8. nap: május 13. szombat (Előadó: Takács László)
Téma: Fajtatiszta kajszik, őszibarackok - 9. nap: június 02. péntek (Előadó: Takács László)
Téma: Fajta tiszta cseresznyék, meggyek, birsek - 10. nap: június 03. szombat (Előadó: Takács László)
Téma: Egzotikus gyümölcs és zöldség/egyéb párlatok, vegyes pálinkák - Vizsga: június 03. szombat du.
(Az előadók és a tematika tervezett sorrendje változhat!)
Az egyes napok forgatókönyve
Péntekenként:
- 08.30 – 09. 00: érkezés, adminisztráció
- 09.00 – 10.30: tréning 1.
- 10.30 –10.45: szünet
- 10.45 - 12.15: tréning 2.
- 12.15 – 12.30 szünet
- 12.30 – 14.00: tréning 3.
- 14.00 – 15.00: ebédszünet
- 15.00 – 16.30 tréning 4.
- 16.30 ‒ 16.45 szünet
- 16.45 – 18.15 tréning 5.
Szombatonként:
- 08.00 – 09. 30: tréning 1.
- 09.30 – 09.45: szünet
- 09.45 – 11.15: tréning 2.
- 11.15 – 11.30: szünet
- 11.30 – 13.00: tréning 3.
- 13.00 – 13.30: ebédszünet
- 13.30 – 15.00: tréning 4.
A tréning előadói, oktatói:
- Nyilasi Béla, a Mámor Pálinkaház főzdemestere, pálinkabíráló
- Lovassy György, okleveles élelmiszeripari mérnök, nemzetközi pálinkabíráló, számos pálinkaverseny versenyigazgatója
- Takács László, a Quintessence Pálinka- és Párlatverseny versenyigazgatója, a Nemzeti Pálinkakiválóság Program szakmai igazgatója, pálinkabíráló
- Vértes Tibor az Agárdi Pálinkafőzde Kft. tulajdonos-főzőmestere, nemzetközi pálinkabíráló
A résztvevők száma és a részvételi díj:
A tréningsorozaton részvevők száma: max. 20 fő. A tréning létszámát a befizetett képzési díj sorrendjében töltjük fel.
Részvételi díj: 200 000 Ft (2222 Ft/óra). A tanfolyamon csak az vehet részt, aki legkésőbb 2023. március 12-éig a teljes összeget átutalja a következő bankszámlaszámra:
- Ongai Kulturális Egyesület: 54500198-10000719
A képzési díjról cégeknek is elszámolható (oktatásról szóló) számlát állítunk ki. (A számlát adó egyesület AAM-es.) A számla kiállításához a jelentkezéskor automatikusan kérjük megadni e-mailen, hogy az pontosan kinek a nevére és címére szóljon, és cég esetén kérjük hozzá a cég
adószámát is.
A képzést csak az kezdheti meg, aki a képzés teljes költségét a megadott határidőig rendezte. Aki ezt elmulasztja, az sajnos a tréningeken nem vehet részt, a lefoglalt helyét más személlyel töltjük fel! A 20 fős létszámot a képzési díj beérkezése sorrendjében töltjük fel! Nem áll módunkban a létszámot növelni, második csoportot indítani!
Szállás lehetőség:
Miskolcon (10 km Ongától), egyedileg intézve vagy a szomszédos települések vendégházaiban.
Egyéb információk:
- A képzéssorozaton való részvételről kiállított tanúsítványt sikeres vizsga után csak az kaphat, aki minimum 7 alkalommal (7 teljes nap) részt vett a képzésen (ebbe a vizsga napja nem számít bele).
- A képzéshez a szervezők minden képzési napon ebédet biztosítanak (a részvételi díj annak költségét tartalmazza).
- A vizsgán 80%-ot elérő személyek bekerülnek a Quintessence Pálinka- és Párlatverseny bővebb értékelő-zsűri keretébe.
Onga, 2023. február 20.
Üdvözlettel:
Takács László
Quintessence Pálinkaverseny versenyigazgatója
További információ:
+36-70-313-3216
takacslaszlo.onga@gmail.com