QUINTESSENCE - 2020 XI. Pálinka és Párlatverseny
Versenyszabályzat
Prológus:
A Quintessence Pálinka és Párlatverseny 2019-cel lezárt egy tízéves, sikeres korszakot, és elkezd egy új, remélhetőleg még sikeresebb dekádot. A múltból átmentésre kerül a pozitív és előremutató tapasztalatok nagy része, de hozzá kell nyúlni az eddig sokszor kőbevésettnek hitt és megújításra szoruló rendszerelemekhez a bírálattól kezdve a verseny pozicionálásáig. Ez a felismerés az eddig alkalmazott bírálói/értékelési és lebonyolítás szabályok, eljárásrendek újrastrukturálására kényszerítik a szervezőket, akik felismerték ezen változás szükségességét, képesek azt kihívásnak felfogni. 2020 egy átmeneti év ezen az új úton, melynek végső célja a QUINTESSENCE szó magyar jelentése körül fogalmazódik meg: „eszencia, kvinteszencia, legjava vminek, lényege vminek, netovábbja vminek, tömény párlat, veleje vminek, vminek a legjava, vminek a lényege, vminek a netovábbja, vminek a veleje”. A pálinkaversenyekkel kapcsolatos jogszabályi ellentmondások és méginkább a joghézagok, a tőlünk független külső körülmények is a változás felé terelnek minket. Reméljük, hamarosan e területen is érezzük az ott is szükséges pozitív változásokat, hogy igazából minél hamarabb válthassunk irányt, ugródeszkaként tekintve a kihívásokra, átlépve a pálinkaversenyek adta újabb pozitív tartományokba.
A verseny kiíró, rendező:
- Ongai Kulturális Egyesület (3562 Onga, Görgey u. 2/A.).
A verseny célja:
- a pálinka, mint Hungaricum népszerűsítése határon innen és határon túl,
- a versenyen résztvevő pálinkák/párlatok megmérettetése,
- a pálinka kulturált fogyasztásának népszerűsítése,
- a minőség javítása, a főzetők saját eredményeinek közlésén keresztül,
- a kereskedelmi forgalomban kapható termékek marketingjének népszerűsítése,
- a pálinkával kapcsolatos fogyasztói szemlélet pozitív befolyásolása,
- a minőségi pálinkát főzető és magánfőző lakosok, illetve a kereskedelmi főzdék munkájának elismerése.
A verseny meghirdetésének köre:
- A határon innen és a határon túli magánfőzők, bérfőzetők és a kereskedelmi főzdék.
Nevezési határidő:
- 2020. január 8. (szerda) 16.00 óra.
Folytatás a csatolt dokumentumban