Quintessence

XIV. pálinka- és párlatverseny

Pálinka- és párlatértékelő tréningsorozat

QUINTESSENCE COMPETITION

X. 90 órás pálinka- és párlatértékelő/bíráló tréningsorozat
(A fajtatiszta pálinkák és párlatok érzékszervi sajátosságai)

Onga, 2023. március - június

2023. március 24-én indul a QUINTESSENCE COMPETITION X. 90 órás Pálinka- és párlatértékelő/bíráló tréningsorozata. (A korábbi évek tréningjétől eltérően 10 órával növeltük a képzés össz. óraszámát.)

Helyszín: Görgey Artúr Általános Iskola és AMI 3. sz. épületének média terme (3562 Onga, Görgey u. 2.)

A képzések időpontjai és tematikája:

  • 1. nap: március 24. péntek (Előadó: Lovassy György)
    Téma: Fajta tiszta almák, vadalmák, naspolyák
  • 2. nap: március 25. szombat (Előadó: Takács László)
    Téma: A pálinka érzékszervi bírálatatának alapjai, bírálati rendszerek felépítése, párlathibák, keletkezésük, ismertető jegyeik, „hibák” azonosítása. Fajtatiszta körték, Vilmoskörték, vadkörték
  • 3. nap: április 14. péntek (Előadó: Nyilasi Béla)
    Téma: Fajtatiszta szőlők, törkölyök
  • 4. nap: április 15. szombat (Előadó: Takács László)
    Téma: Bogyósok, erdei és vadontermők 1.
  • 5. nap: április 28. péntek (Előadó: Lovassy György)
    Téma: Borpárlatok, seprők, „életstílus párlatok” (gin, bitters, grappa, rum, vodka, whisky, likőr stb.)
  • 6. nap: április 29. szombat (Előadó: Takács László)
    Téma: Bogyósok, erdei és vadontermők 2.
  • 7. nap: május 12. péntek (Előadó: Vértes Tibor)
    Téma: Fajtatiszta szilvák
  • 8. nap: május 13. szombat (Előadó: Takács László)
    Téma: Fajtatiszta kajszik, őszibarackok
  • 9. nap: június 02. péntek (Előadó: Takács László)
    Téma: Fajta tiszta cseresznyék, meggyek, birsek
  • 10. nap: június 03. szombat (Előadó: Takács László)
    Téma: Egzotikus gyümölcs és zöldség/egyéb párlatok, vegyes pálinkák
  • Vizsga: június 03. szombat du.

(Az előadók és a tematika tervezett sorrendje változhat!)

Az egyes napok forgatókönyve

Péntekenként:

  • 08.30 – 09. 00: érkezés, adminisztráció
  • 09.00 – 10.30: tréning 1.
  • 10.30 –10.45: szünet
  • 10.45 - 12.15: tréning 2.
  • 12.15 – 12.30 szünet
  • 12.30 – 14.00: tréning 3.
  • 14.00 – 15.00: ebédszünet
  • 15.00 – 16.30 tréning 4.
  • 16.30 ‒ 16.45 szünet
  • 16.45 – 18.15 tréning 5.

Szombatonként:

  • 08.00 – 09. 30: tréning 1.
  • 09.30 – 09.45: szünet
  • 09.45 – 11.15: tréning 2.
  • 11.15 – 11.30: szünet
  • 11.30 – 13.00: tréning 3.
  • 13.00 – 13.30: ebédszünet
  • 13.30 – 15.00: tréning 4.

A tréning előadói, oktatói:

  • Nyilasi Béla, a Mámor Pálinkaház főzdemestere, pálinkabíráló
  • Lovassy György, okleveles élelmiszeripari mérnök, nemzetközi pálinkabíráló, számos pálinkaverseny versenyigazgatója
  • Takács László, a Quintessence Pálinka- és Párlatverseny versenyigazgatója, a Nemzeti Pálinkakiválóság Program szakmai igazgatója, pálinkabíráló
  • Vértes Tibor az Agárdi Pálinkafőzde Kft. tulajdonos-főzőmestere, nemzetközi pálinkabíráló

A résztvevők száma és a részvételi díj:

A tréningsorozaton részvevők száma: max. 20 fő. A tréning létszámát a befizetett képzési díj sorrendjében töltjük fel.
Részvételi díj: 200 000 Ft (2222 Ft/óra). A tanfolyamon csak az vehet részt, aki legkésőbb 2023. március 12-éig a teljes összeget átutalja a következő bankszámlaszámra:

- Ongai Kulturális Egyesület: 54500198-10000719

A képzési díjról cégeknek is elszámolható (oktatásról szóló) számlát állítunk ki. (A számlát adó egyesület AAM-es.) A számla kiállításához a jelentkezéskor automatikusan kérjük megadni e-mailen, hogy az pontosan kinek a nevére és címére szóljon, és cég esetén kérjük hozzá a cég
adószámát is.

A képzést csak az kezdheti meg, aki a képzés teljes költségét a megadott határidőig rendezte. Aki ezt elmulasztja, az sajnos a tréningeken nem vehet részt, a lefoglalt helyét más személlyel töltjük fel! A 20 fős létszámot a képzési díj beérkezése sorrendjében töltjük fel! Nem áll módunkban a létszámot növelni, második csoportot indítani!

Szállás lehetőség:

Miskolcon (10 km Ongától), egyedileg intézve vagy a szomszédos települések vendégházaiban.

Egyéb információk:

- A képzéssorozaton való részvételről kiállított tanúsítványt sikeres vizsga után csak az kaphat, aki minimum 7 alkalommal (7 teljes nap) részt vett a képzésen (ebbe a vizsga napja nem számít bele).

- A képzéshez a szervezők minden képzési napon ebédet biztosítanak (a részvételi díj annak költségét tartalmazza).

- A vizsgán 80%-ot elérő személyek bekerülnek a Quintessence Pálinka- és Párlatverseny bővebb értékelő-zsűri keretébe.

Onga, 2023. február 20.
Üdvözlettel:

Takács László
Quintessence Pálinkaverseny versenyigazgatója

További információ:
+36-70-313-3216
takacslaszlo.onga@gmail.com