Módosult az összetett verseny pontozása. A beszámítandó tételek száma 10-re nőtt, a választható kötelező kategóriák száma 4-ről 5-re emelkedett, és a kereskedelmi főzdéknél nyolc tétel az első 6 meghirdetett főkategória eredményeiből, míg a magán- és bérfőzetők versenyénél mind a tíz az első hat főkategóriából számítódik bele. Marad, hogy alkategóriánként csak a legjobb, maximum egy-egy termék eredményét vesszük figyelembe a fődíjakért folytatott versenybe. A tíz legmagasabb pontszámot elért minta összpontszáma kerül összeadásra, amihez kiegészítő pontok társulhatnak az 1‒3. helyezett pálinkáért/párlatért, a champion és kiemelt champion címekért, illetve egyéb, a versenybe beszámító, tíz legmagasabb pontszámot elért mintán felül nevezett tételekre vonatkozóan minden champion győztes díjat elért pálinkáért/párlatért is plusz pont jár. Sokkal kiélezettebb, ugyanakkor kiegyensúlyozottabb eredmények várhatók az eszközölt változásoktól. Nyíltabb és izgalmasabb lesz a verseny.