Nagyon erős mezőny várható

Január 15-éig küldhetik el a desztillátumaikat a pálinkával foglalkozó kereskedelmi cégek, bér- és magánfőzetők Közép-Európa legnagyobb pálinkaversenyére, a Quintessencere, ahol már most látható, hogy az elmúlt évek egyik legerősebb pálinkás mezőnye küzdhet majd meg a nagy díjakért.

Az ország minden területéről érkeznek a pálinkák és párlatok, de a határon túlról, Szlovákiából, Romániából és Szerbiából is megmérettetik magukat a pálinkás cégek, szakemberek és pálinkabarátok. Az eddigi nevezési adatok ebben az évben is jelentős számú megmérettetést vetítenek előre, ami valószínűsíti, hogy a Quintessence Pálinka- és Párlatverseny az idén is desztillátumok legnagyobb Kárpát-medencei seregszemléje lesz, ahol díjazottnak lenni rangot és komoly szakmai elismerést jelent.

Azt már látjuk, hogy a magán-és bérfőzetők között talán soha nem jött össze ilyen erős mezőny. Aki a nagyobb, szakmailag elismert versenyeken rendszeresen megméretteti magát, azok legjobbjai jórészt mind ringbe szállnak a mostani Quintessencen. Nagyon komoly verseny várható a január végi bírálaton.