Legjobb bérfőzetők – 2025
1. Cseke Zsolt (937 pont)
2. Pucsok Sándor (924 pont)
3. Guba Krisztián (881pont)
4. Szász Gábor (871 pont)
5. Pataki Attila (855 pont)
6. Fitos András (838 pont)
7. Berecz Csaba (808 pont)
8. Lakatos Tibor (Mór) (758 pont)
9. Varacskai István (753 pont)
10. Vingendorf Lilla (723 pont)
11. Sóvári Károly (718 pont)
12. Rajna Zsolt (714 pont)
13. Kiss Tibor (651 pont)
14. Csiki László (645 pont)
15. Rapcsák Attila (584 pont)
16. Majoros Péter Pál (583 pont)
17. Zsombok György (558 pont)
18. Szabó Péter (Szántód) (548 pont)
19. Vaš Attila (537 pont)
20. Takács Edit (529 pont)
Legjobb bérfőzetők – 2024
1. Guba Krisztián (39 pont)
2. Vingendorf Lilla (31 pont)
3. Szász Gábor (30 pont)
4. Pataki Attila (29 pont)
5-6. Fitos András (28 pont)
5-6. Lakatos Tibor (Mór) (28 pont)
7. Kiss Tibor (22 pont)
8. Cseke Zsolt (21 pont)
9. Kónya András (18 pont)
10-11. Berecz Csaba (16 pont)
10-11. Sóvári Károly (16 pont)
12. Csiki László (14 pont)
13-14. Fülöp Tamás (13 pont)
13-04. Rapcsák Attila (13 pont)
15. Bugyi Ferenc (11 pont)
Pontszámítás ‒ a legjobb bérfőzető
- A nevezett tételekből a kilenc legmagasabb pontszámot elért minta eredménye lett figyelembe véve,
azzal a kitétellel, hogy a kilenc legmagasabb pontszámú tétel kivétel nélkül az első 6 meghirdetett
főkategória eredményeiből számítódott bele. - A meghirdetett versenykategóriában alkategóriánként csak a legjobb, maximum 1‒1 (egy-egy)
termék eredménye számít bele a fődíjakért folytatott versenybe. További megkötés, hogy
főkategóriaként maximum három termék eredménye lett figyelembe vévefigyelembe. - Az alábbi alkategóriák közül legalább négy különbözőre kötelező volt terméket beküldeni: alma,
Vilmoskörte, kajszibarack, szilva, meggy és illatos szőlő. A hat kötelező alkategória közül a négy
legmagasabb pontszámú eredmény kötelezően beszámítandó volt a „a legjobb bérfőzető” számításába.
A pontszámítás a következők szerint történt: - Minden kiemelkedő (ezüst), 79‒88 pontot elért pálinkáért, párlatért: 3 pont
- Minden kiváló (arany), 89‒94 pontot elért pálinkáért, párlatért: 5 pont
- Minden Champion esélyes (nagyaranyérem esélyes), 95‒100 pontot elért pálinkáért, párlatért: 7 pont
- Minden „sima” Champion díjat elért pálinkáért, párlatért: +2 pont
- Minden „kiemelt” Champion díjat elért pálinkáért, párlatért: +4 pont
- A verseny legjobb pálinkájáért/párlatáért +5 pont
- Pontegyenlőség esetén a kilenc értékelt és beszámított minta bírálatok során kapott összpontszámát
kell figyelembe venni. Ha ott is pontegyenlőség van, akkor a nagyobb champion összpontszám, majd
az aranyérmes tételek nagyobb összpontszáma veendő figyelembe.